Ingredienser:

  • 1,5 dl långkornigt ris ( long grain rice)
  • 100g matlagningsgrädde (crème fraîche)
  • 2 msk färsk ost (2 tblsp fresh cheese- Philadelphia type)
  • 3 msk torrt vit vin ( 3 tblsp dry white wine)
  • 1 msk medelstark senap ( 1 tblsp medium strong mustard)
  • 1 msk honung ( 1 tblsp honey)
  • salt
  • Citron peppar
  • 2 msk hackad dill ( 2 tblsp chopped dill)
  • olja till ugnsformen (oil for the baking form)
  • 2 frusna laxfiléer (ca 125g vardera) –2 frozen salmon files (about 125gr each)
  • 1/2 lime

Tillagning:

Koka långkorniga ris enlight anvisning på förpackningen.  Värm ugnen till 160°C.  Blanda grädde, färskost, vitt vin, senap, honung, dill och lite salt och peppar och lägg detta i en oljad ugnsform. Torka laxfiléerna torra, lägg dem i formen och ställ in allt i ugnen i 25 minuten. Skala tunna skivor av limen och skär dem i strimlor. Pressa saften ur limen. Blanda riset, limeskalet, limesaften, salt och citronpeppar i en skål. Servera limeriset med laxen och såsen och dekorera med den hackade dillen.

Translation: Cook the rise according to the package instructions. Warm the oven to 160°C. Mix crème fraîche, cheese, white wine, mustard, honey, dill and a little salt and pepper. Put the mixture in an oiled form. Dry well the salmon files and put them on top of the sauce. Put the form in the oven for about 25 minutes. Meanwhile grind the zest of the lime and press out the juice. In a bowl mix the cooked rice with the lime zest, lime juice and the citron pepper. Serve the lime rice with the salmon and the sauce. Decorate with the chopped dill.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s